Hvordan spres mykose?
Hvordan spres mykose?

Video: Hvordan spres mykose?

Video: Hvordan spres mykose?
Video: Le diagnostic des mycoses - Allo Docteurs 2024, September
Anonim

Mykose fungoides er et vanligvis indolent T-celle lymfom som primært involverer huden; det kan imidlertid spre å involvere lymfeknuter, blod og innvoller (vanligvis leveren, lungene og milten). Progresjon fra plaster til plakk og til slutt til svulster skjer over flere tiår.

På denne måten, hva forårsaker mykose?

De årsaken av mycosis fungoides er ukjent. De fleste berørte individer har en eller flere kromosomavvik, for eksempel tap eller gevinst av genetisk materiale. Disse abnormitetene oppstår i løpet av en persons levetid og finnes bare i DNA til kreftceller.

Vet også, er mycosis fungoides dødelig? To pasienter med mycosis fungoides (MF) kan se ut til å ha identiske sykdommer ved første diagnose, men kan ha radikalt forskjellige utfall. Men en undergruppe av pasienter vil utvikle en aggressiv, dødelig form av sykdommen som kan spre seg gjennom huden og utover, og bli ubehandlet.

Bare så, er mykose smittsomt?

Årsaken til mykose fungoides er ukjent, men det antas ikke å være arvelig eller genetisk i de aller fleste tilfeller. En hendelse er rapportert om en mulig genetisk kobling. Det er ikke smittsom , selv om noe forskning tyder på at det humane T-lymfotropiske viruset er assosiert med denne tilstanden.

Kan mycosis fungoides kureres?

Mycosis fungoides er sjelden kurert , men noen mennesker forblir i remisjon i lang tid. I tidlige stadier behandles det ofte med medisiner eller terapier som kun er rettet mot huden din. Legen din kan bruke mer enn én tilnærming.

Anbefalt: