Hvor skjer eutrofiering?
Hvor skjer eutrofiering?
Anonim

Naturlig eutrofiering

Selv om eutrofiering er ofte forårsaket av menneskelige aktiviteter, kan det også være en naturlig prosess, spesielt i innsjøer. Eutrofi forekommer i mange innsjøer i tempererte gressletter, for eksempel.

Følgelig, hvor skjer eutrofiering?

Eutrofiering kan skje i både ferskvanns- og saltvannssystemer. Kilder til overflødige næringsstoffer til disse systemene inkluderer landbruksavrenning, overforbruk av syntetisk gjødsel, septiktank eller kloakklekkasjer og erosjon.

Videre, hva er eutrofiering i biologi? Definisjon av eutrofiering .: prosessen der en vannmasse blir anriket på oppløste næringsstoffer (som fosfater) som stimulerer veksten av vannlevende planteliv, noe som vanligvis resulterer i utarming av oppløst oksygen.

Med tanke på dette, er eutrofiering bra eller dårlig?

I små mengder er de gunstige for mange økosystemer. I store mengder forårsaker imidlertid næringsstoffer en type forurensning som kalles eutrofiering . Eutrofiering stimulerer en eksplosiv vekst av alger (algeoppblomstring) som tømmer vannet for oksygen når algene dør og spises av bakterier.

Hvorfor er eutrofiering et problem?

Eutrofiering er når miljøet blir beriket med næringsstoffer. Dette kan være en problem i marine habitater som innsjøer da det kan forårsake algeoppblomstring. Noen alger produserer til og med giftstoffer som er skadelige for høyere livsformer. Dette kan forårsake problemer langs næringskjeden og påvirker alle dyr som lever av dem.

Anbefalt: