Hva er hensikten med prisdiskriminering?
Hva er hensikten med prisdiskriminering?

Video: Hva er hensikten med prisdiskriminering?

Video: Hva er hensikten med prisdiskriminering?
Video: Price discrimination | Microeconomics | Khan Academy 2024, September
Anonim

De formålet med prisdiskriminering er generelt å fange opp markedets forbrukeroverskudd. Dette overskuddet oppstår fordi, i et marked med en enkelt clearing pris , noen kunder (svært lave pris elastisitetssegmentet) ville vært forberedt på å betale mer enn det indre markedet pris.

På samme måte kan du spørre, hvorfor brukes prisdiskriminering?

Prisdiskriminering betyr at bedrifter har et insentiv til å kutte priser for grupper av forbrukere som er følsomme overfor priser (elastisk etterspørsel). Disse gruppene har ofte mindre disponibel inntekt enn gjennomsnittsforbrukeren. Ulempen er at noen forbrukere vil møte høyere priser.

Videre, hva er de 3 typene prisdiskriminering? Prisdiskriminering er praksisen med å lade en annen pris for samme vare eller tjeneste. Det er tre typer prisdiskriminering – første grad, andre grad og tredje grad prisdiskriminering.

Hva mener du med prisdiskriminering?

Definisjon : Prisdiskriminering er en prissetting politikk der selskaper belaster hver kunde forskjellig priser for de samme varene eller tjenestene basert på hvor mye kunden er villig og i stand til å betale. Vanligvis kunden gjør vet ikke at dette skjer.

Hvorfor er prisdiskriminering dårlig?

Prisdiskriminering er en overføring av velferd fra forbrukere til produsenter. For økonomer er dette verken bra eller dårlig . Prisdiskriminering øker den totale velferden. Ved å la folk konsumere som ellers ikke ville konsumert, prisdiskriminering reduserer dødvektstap og øker total velferd.

Anbefalt: