Hva betyr bestemt og ubestemt?
Hva betyr bestemt og ubestemt?

Video: Hva betyr bestemt og ubestemt?

Video: Hva betyr bestemt og ubestemt?
Video: Video 578 Bestemt og ubestemt form kort fortalt 2024, Kan
Anonim

Bestem tomater, eller "busk" tomater, er varianter som vokser til en kompakt høyde (vanligvis 3 - 4 '). Bestemmer slutte å vokse når frukt setter seg på toppknoppen. Ubestemt tomater vil vokse og produsere frukt til de blir drept av frost. De kan nå høyder på opptil 12 fot, selv om 6 fot er normalt.

Hva menes derav med bestemt og ubestemt vekst?

I biologi og botanikk, ubestemt vekst er vekst som ikke er avsluttet i motsetning til bestemme vekst som stopper når en genetisk forhåndsbestemt struktur er fullstendig dannet.

Vet også, er arvestykketomater bestemmende eller ubestemte? De bestemme planter er også referert til som kompakte og har vanligvis mindre frukt enn ubestemt varianter. Noen av de nyere variantene av tomater er bestemme mens de eldre og mange arvegods er ubestemt.

I denne forbindelse, hvilke tomater er bestemte og ubestemte?

De bestemme tomat Planten dyrkes ofte i et bur eller til og med uten støtte, da den har en mer kompakt form. De bestemme tomat varianter produserer også mesteparten av frukten på den terminale enden. De ubestemt tomat varianter har mye lengre stilkvekst, som fortsetter å vokse til kaldt vær kommer.

Er Roma-tomater bestemmende eller ubestemte?

Disse tomatene bærer store avlinger av frukt med kjøttfull innside og få frø og brukes ofte til sauser, hermetikk, tørking og tilberedning tomatpuré . Roma-tomater, også kjent som plommetomater , er en bestemt sort og krever de samme vekstforholdene som andre tomatplanter.

Anbefalt: