Bør jeg kjøpe økologiske grønnsaksplanter?
Bør jeg kjøpe økologiske grønnsaksplanter?

Video: Bør jeg kjøpe økologiske grønnsaksplanter?

Video: Bør jeg kjøpe økologiske grønnsaksplanter?
Video: Hvordan forbedre jorda? Hvordan gjøre jorda fruktbar? Måter å forbedre og forbedre jords fruktbarhet 2024, April
Anonim

Kjøper økologisk frø, produserer ikke sunnere mat, lager ikke planter vokser bedre og de gjøre ikke redusere eksponeringen for kjemikalier. De produserer ikke engang bedre smakende mat. Mesteparten av den nye sykdommen resistente grønnsak kultivarer er ikke tilgjengelige som organisk frø, og det er heller ikke de fleste prydblomster.

Tilsvarende, trenger du økologiske frø for å dyrke økologiske grønnsaker?

Fordi hver frø har en bakhistorie. Enkelt sagt, konvensjonell frø er vokst i konvensjonelle systemer: syntetisk gjødsel og sterke plantevernmidler. Økologiske frø er vokst i organisk systemer: med fokus på jord og anlegg helse, med naturlig gjødsel og skadedyrbekjempelse.

Videre, kan du lage en ikke-organisk plante økologisk? Du kan være kvalifisert for bruk ikke - organisk , ubehandlet (f.eks. ingen påføring av et forbudt stoff som et soppdreper) planting lager for å produsere en organisk avling hvis de planting lager er ikke tilgjengelig i sertifisert organisk form.

Dessuten, er hjemmedyrkede grønnsaker økologiske?

Økologisk hagearbeid har mange nivåer. Kommersielle gartnere må oppfylle meget strenge retningslinjer for å produsere og behandle sertifisert- økologisk mat , men mange hjem gartnere kan fokusere ganske enkelt på å pleie jorda og planter med organisk og naturbaserte produkter som unngår kjemiske rester i matvarer og miljøet.

Hvorfor er økologiske frø bedre?

Økologisk frø er bedre egnet for lav inngang organisk systemer. Og regionalisert forskning fører til tilpasning av varianter, noe som gjør dem enda mer robuste. Frø bønder kan velge varianter av planter som fungerer godt under lokale økologiske forhold og press som skadedyr og sykdommer, og endret klima.

Anbefalt: