Hvordan endret familielivet seg under den industrielle revolusjonen?
Hvordan endret familielivet seg under den industrielle revolusjonen?

Video: Hvordan endret familielivet seg under den industrielle revolusjonen?

Video: Hvordan endret familielivet seg under den industrielle revolusjonen?
Video: Den industrielle revolusjon 2024, Kan
Anonim

De Industrielle revolusjon fullstendig forvandlet rollen til familie . Den samme spesialiseringen av arbeidskraft som fant sted i fabrikker, skjedde i arbeiderklassens liv familier , og dette brøt opp familie økonomi. Arbeid og hjem liv ble skarpt skilt. Menn tjente penger for sine familier.

Spørsmålet er også, hvordan påvirket den industrielle revolusjonen kjønnsroller og familieliv?

De Industrielle revolusjon produsert en klar avgrensning mellom "hjem" og "arbeid". ' Der var mange sosiale endringer som skjedde: arbeidernes rettigheter, arbeidshelse og sikkerhet, tvungen skolegang og behov for barnepass. Kjønnsroller var også tydelig modifisert. var betalt mindre enn menn for det samme arbeidet.

På samme måte, hvordan påvirket den industrielle revolusjonen levekårene? De levekår i byer og tettsteder var elendig og preget av: overbefolkning, dårlige sanitærforhold, spredning av sykdommer og forurensning. Også arbeidere var betalte lave lønninger som knapt tillot dem å ha råd til kostnadene ved lever knyttet til husleie og mat.

Også for å vite, hvordan endret industrialiseringen arbeiderklassefamilien?

Arbeiderklassefamilie livet var betydelig endret som et resultat av industrialisering . Familier ble drevet av behovet for å generere penger. Som det ble tydelig at arbeiderklassefamilier ikke kunne få passende økonomiske realiteter til å møte en lønnsmottaker, kvinner og til og med barn endte opp jobber like lange timer.

Hva er tre negative effekter av den industrielle revolusjonen?

Som en begivenhet hadde den industrielle revolusjonen både positive og negative konsekvenser for samfunnet. Selv om det er flere positive sider ved den industrielle revolusjonen, var det også mange negative elementer, inkludert: dårlige arbeidsforhold, dårlige levekår, lave lønninger, barnearbeid og forurensing.

Anbefalt: