Hvorfor kalles det en klubbe?
Hvorfor kalles det en klubbe?

Video: Hvorfor kalles det en klubbe?

Video: Hvorfor kalles det en klubbe?
Video: Красавица поставила на место наглого мажора 2024, Kan
Anonim

Etymologi. I middelalderens England, ordet klubbe kan referere til en hyllest eller leiebetaling gjort med noe annet enn kontanter. Disse avtalene ble satt i engelsk land-domstol med lyden av en klubbe , et ord som kan komme fra gammelengelsk: gafol (som betyr "hyllest").

Herav, hva symboliserer en klubbe?

EN klubbe er en liten seremoniell klubbe som vanligvis er laget av hardtre, typisk utformet med et håndtak og ofte slått mot en lydblokk for å forbedre lydkvaliteten. Det er et symbol på autoritet og rett til å opptre offisielt i egenskap av styreleder eller formann.

I tillegg, hva sier en dommer når han treffer hammeren? Den presiderende dømme gjør bruk av klubbe ved å bringe oppmerksomheten tilbake til benken når advokater, vitner, jurymedlemmer og til og med publikum kommer seg utenfor rettssakens dekorum. Den brukes svært ofte for å bringe orden til domstol for første gang - som i "oppmerksomhet, disse saksgangene er i orden".

På samme måte, hva er opprinnelsen til hammeren?

De Historie Av Termen ' Gavel ' “ Gavel " kommer fra et gammelengelsk begrep "gafol" som betydde "leie" eller "hyllest" gitt til utleiere. Nærmere bestemt, i middelalderens England, hvis en person ikke hadde penger til å betale en grunneier, kunne personen gå til "land-domstolen" og tilby husdyr eller korn som betaling.

Hva er et annet ord for klubbe?

l) EN liten hammer brukt av en formann eller en dømme. Synonymer . billeklubbe.

Anbefalt: