Innholdsfortegnelse:

Hva er programteorievaluering?
Hva er programteorievaluering?

Video: Hva er programteorievaluering?

Video: Hva er programteorievaluering?
Video: Yngve Carlsson om evaluering 2024, Kan
Anonim

Programteoretisk evaluering , som har vokst i bruk de siste 10 årene, vurderer om en program er utformet på en slik måte at den kan oppnå de tiltenkte resultatene. Denne artikkelen vil gi evaluatorer begge deler teoretisk og praktisk informasjon for å hjelpe dem med å konseptualisere deres evalueringer.

Herav, hva er programteorien?

EN programteori består av et sett med utsagn som beskriver en bestemt program , forklar hvorfor, hvordan og under hvilke forhold program effekter oppstår, forutsi resultatene av program , og spesifisere kravene som er nødvendige for å få til det ønskede program effekter (Sedani & Sechrest, 1999).

Man kan også spørre seg, hva er hensikten med en programevaluering? Evaluering er en prosess som kritisk undersøker en program . Det innebærer å samle inn og analysere informasjon om en programmets aktiviteter, egenskaper og resultater. Det er hensikt er å foreta vurderinger om en program , for å forbedre effektiviteten og/eller informere programmeringsbeslutninger (Patton, 1987).

Følgelig, hva er teorievaluering?

Teori basert evaluering er en tilnærming til evaluering (dvs. en konseptuell analytisk modell) og ikke en spesifikk metode eller teknikk. Det er en måte å strukturere og gjennomføre analyser på evaluering . EN teori av endring forklarer hvordan en intervensjon forventes å gi sine resultater.

Hvordan vurderer du et program?

Rammeverk for programevaluering

  1. Engasjere interessenter.
  2. Beskriv programmet.
  3. Fokuser evalueringsdesignet.
  4. Samle troverdige bevis.
  5. Begrunn konklusjoner.
  6. Sørg for bruk og del erfaringer.

Anbefalt: