Hvem jobber lobbyister for?
Hvem jobber lobbyister for?

Video: Hvem jobber lobbyister for?

Video: Hvem jobber lobbyister for?
Video: Еврошары: сила лоббистов в Брюсселе 2024, Kan
Anonim

Profesjonell lobbyister er personer hvis virksomhet prøver å påvirke lovgivning, regulering eller andre offentlige beslutninger, handlinger eller retningslinjer på vegne av en gruppe eller enkeltperson som ansetter dem. Enkeltpersoner og ideelle organisasjoner kan også lobbyen som en frivillig handling eller som en liten del av deres normale jobb.

Med tanke på dette, hva gjør lobbyister?

EN lobbyist er en aktivist som søker å overtale medlemmer av regjeringen (som medlemmer av kongressen) til å vedta lovgivning som vil være til fordel for gruppen deres. De lobbyvirksomhet profesjon er en legitim og integrert del av vår demokratiske politiske prosess som ikke er særlig godt forstått av befolkningen generelt.

Deretter er spørsmålet, hvordan fungerer lobbyer? En lobbyist er i henhold til ordets juridiske betydning en profesjonell, ofte en advokat. Lobbyister er mellommenn mellom klientorganisasjoner og lovgivere: de forklarer lovgivere hva deres organisasjoner ønsker, og de forklarer for sine klienter hvilke hindringer folkevalgte møter.

Følgelig, hvem prøver lobbyister å påvirke?

Representanter for interesseorganisasjoner som prøve å påvirke offentlige tjenestemenn. Aktiviteter som lobbyister utføre, som å informere, overtale og presse for å innflytelse beslutningstakere for å støtte en gruppes interesser.

Hvordan får lobbyister betalt?

Lobbyvirksomhet Lønn og utgifter Organisasjoner, bedrifter og andre kunder betale bedriftene for å fremme sine bransjer eller saker. Annen lobbyister er direkte ansatt av en organisasjon eller virksomhet som holder lobbyister på ansatte for å fremme deres interesser.

Anbefalt: