Hva er et bevegelig områdediagram?
Hva er et bevegelig områdediagram?

Video: Hva er et bevegelig områdediagram?

Video: Hva er et bevegelig områdediagram?
Video: Пневмоцилиндр. Конструкция и принцип работы пневматического цилиндра 2024, Kan
Anonim

Flytt områdediagram er som navnet indikerer, er en diagram som er opprettet ved å plotte verdiene utledet fra de tidsordnede sekvensielle dataene. Hver Moving Range punktet beregnes som X – X -1 og derfor vil vi ha ett datapunkt mindre enn det i individet Diagram.

Tilsvarende, hvordan beregner du bevegelig rekkevidde?

For et datasett bevegelig rekkevidde er en liste over verdier. De bevegelig rekkevidde viser stabiliteten til dataene og presenteres ofte i en bevegelig rekkevidde diagram for å illustrere dette tydeligere. Trekk fra det andre datapunktet fra det første datapunktet og noter denne verdien. Ta som et eksempel et datasett med {1, 4, 4, 2, 7, 3}.

Man kan også spørre, hva er typer kontrolldiagrammer? Det finnes to brede kategorier av diagrammer, som er basert på om dataene som overvåkes er "variable" eller "attributter ".

  • Variable kontrolldiagrammer.
  • X bar kontrolldiagram.
  • Område "R" kontrolldiagram.
  • Standardavvik "S" kontrolldiagram.
  • Attributtkontrolldiagrammer.
  • "u" og "c" kontrolldiagrammer.
  • "p" og "np" kontrolldiagrammer.

Deretter kan man også spørre, hva er moving range i i Mr chart?

JEG- MR-diagram også kalt X- MR-diagram er en kombinasjon av to diagrammer (Individuell og Moving Range ) er å spore prosessvariasjonen basert på prøvene tatt fra en prosess over tidsperioden. Et individ bevegelig rekkevidde (JEG- MR ) diagram brukes når data er kontinuerlige og ikke samles inn i undergrupper.

Hva er individuell rekkevidde?

Individuell Flytte Område eller som det ofte refereres til begrepet I-MR, er en type kontrolldiagram som ofte brukes for kontinuerlige data (referer datatyper). De to diagrammene er nyttige sammen, og bruk av bare ett gir kanskje ikke fullstendig informasjon om prosessens oppførsel.

Anbefalt: