Innholdsfortegnelse:

Hva er den positive effekten av multinasjonale selskaper?
Hva er den positive effekten av multinasjonale selskaper?

Video: Hva er den positive effekten av multinasjonale selskaper?

Video: Hva er den positive effekten av multinasjonale selskaper?
Video: Стоит ли переплачивать за дорогой масляный фильтр؟ 2024, Kan
Anonim

Fordeler med Multinasjonale selskaper

De skaper også arbeidsplasser og bidrar til å øke forventningene til hva som er mulig. Deres størrelse og omfang gjør at de kan dra nytte av stordriftsfordeler som muliggjør lavere gjennomsnittskostnader og priser for forbrukerne.

På samme måte spør folk, hva er fordelene og ulempene med multinasjonale selskaper?

Skatter og andre kostnader - Skatter er et av områdene der alle MNC kan ta fordel . Mange land tilbyr reduserte skatter på eksport og import for å øke sin utenlandseksponering og internasjonal handel. Også land pålegger lavere særavgifter og toll som gir høy fortjenestemargin for MNCs.

På samme måte, hva er virkningen av multinasjonale selskaper? De potensielle fordelene med multinasjonale organisasjoner på vertslandene inkluderer: Gi betydelig sysselsetting og opplæring til arbeidsstyrken i vertslandet. Overføring av kompetanse og kompetanse, bidrar til å utvikle kvaliteten på vertsarbeidsstyrken.

Dessuten, hva er de negative effektene av multinasjonale selskaper?

Negative konsekvenser av multinasjonale selskaper

  • Miljøpåvirkninger. En naturlig fordel multinasjonale selskaper har, er evnen til å produsere varer ved å bruke minst mulig kostbare metoder over hele verden.
  • Overgangsprising.
  • Sosial og kulturell påvirkning.
  • Arbeiderutnyttelse.
  • Økonomisk usikkerhet.

Hvorfor er MNC viktige?

EN multinasjonalt selskap hjelper den teknologiske veksten i landet også. De bringer nye innovasjoner og teknologiske fremskritt til vertslandet. De bidrar til å modernisere industrien i utviklingsland. MNCs også redusere vertslandenes avhengighet av import.

Anbefalt: