Hva er forskjellen mellom implementering av politikk ovenfra og ned og nedenfra?
Hva er forskjellen mellom implementering av politikk ovenfra og ned og nedenfra?

Video: Hva er forskjellen mellom implementering av politikk ovenfra og ned og nedenfra?

Video: Hva er forskjellen mellom implementering av politikk ovenfra og ned og nedenfra?
Video: Episode 2: Hvordan fungerer et Stortingsvalg og hvordan velger man en regjering? 2024, Kan
Anonim

I en topp - ned tilnærming en oversikt over systemet er formulert, spesifisere, men ikke detaljere, eventuelle førstenivå undersystemer. I en bunn - opp tilnærming de individuelle basiselementene i systemet spesifiseres først i stor detalj.

Følgelig, hva er forskjellen mellom top down og bottom up programmering tilnærming?

I ovenfra og ned tilnærming , main()-funksjonen skrives først og alle underfunksjoner kalles fra hovedfunksjonen. Deretter skrives underfunksjoner basert på kravet. Mens i nedenfra og opp tilnærming , er kode utviklet for moduler og deretter integreres disse modulene med main() funksjon.

Videre, bør endring være ovenfra og ned eller nedenfra opp? Når det er en endring nødvendig i organisasjonen din, for eksempel et konflikthåndteringssystem, kan du ta en topp - ned , eller lederdrevet, tilnærming. Eller du kan ta en bunn - opp , medarbeiderdrevet, tilnærming. I topp - ned tilnærming, vil ditt lederteam ta beslutningene og delegere implementering til teamlederne.

Med tanke på dette, hva er nedenfra og opp policyimplementering?

Bunn - opp gjennomføringen nærme seg. De bunn - opp nærme seg implementering en identitetshåndteringsløsning reduserer oppgavene i den innledende planleggingsfasen til kun å inkludere kravene, deltakerne og dokumentene som trengs for å implementere identitetsgrunnlaget og en eller to funksjoner, for eksempel passordadministrasjon.

Hva er top down og bottom up planlegging?

Topp - ned og bunn - opp planlegging . På et veldig grunnleggende nivå er topp - ned tilnærming forsøker å bevege seg fra det generelle til det spesifikke, mens bunn - opp tilnærmingen finner veien fra det spesifikke til det generelle. I bedrifter kombineres ofte begge tilnærmingene for å danne en motstrømsprosess.

Anbefalt: