Hvor bruker du sauemøkk?
Hvor bruker du sauemøkk?

Video: Hvor bruker du sauemøkk?

Video: Hvor bruker du sauemøkk?
Video: Slik bruker du sjøkartet 2024, Kan
Anonim

På grunn av den lave lukten, sauemøkk lett kan være brukt å toppkle hagesenger. Et hagebed som har et høyt nivå av organisk materiale drenerer godt og har et høyt antall meitemark og jords mikrobiell aktivitet, alt bra for planter.

På denne måten, hvilken er bedre sau eller kugjødsel?

Selv om høy i næringsstoffer, fordi sauemøkk er avsatt på åkrene, er det ikke blandet med halm eller høy som hest eller kugjødsel , og er derfor ikke en like god jordforbedringsmiddel. Imidlertid har den en mye lavere lukt enn begge kveg eller kylling gjødsel og, som påpekt, er det lettere å håndtere.

Man kan også spørre seg om sauegjødsel er bra for tomater? Sauegjødsel er spesielt god for å vokse tomater fordi det gir fosfor og kalium, samt nitrogen. Hvis du bruker store mengder god hage kompost eller riktig mengde kompostert gjødsel og har fruktbar hagejord, trenger du kanskje ikke legge til organiske jordforandringer for dyrking tomater.

Foruten ovenfor, hvilke næringsstoffer er det i sauegjødsel?

Gjødsel inneholder verdifulle næringsstoffer, som nitrogen (N), fosfor (P), og kalium (K). I tillegg til de tre hovedelementene, inneholder gjødsel også essensielle mikronæringsstoffer (bor, kalsium, kobber, jern, magnesium, mangan, molybednum, svovel og sink.

Brenner sauegjødsel planter?

Sauegjødsel har lite nitrogen - sammenlignet med andre dyr gjødsel - så det blir det ikke brenne din planter . I tillegg er det en naturlig sakte utgivelse gjødsel og dette er en del av allsidigheten ved å bruke den som mulch.

Anbefalt: