Hvilken energikilde nedenfor er primært ansvarlig for sur nedbør i Nordøst-USA?
Hvilken energikilde nedenfor er primært ansvarlig for sur nedbør i Nordøst-USA?

Video: Hvilken energikilde nedenfor er primært ansvarlig for sur nedbør i Nordøst-USA?

Video: Hvilken energikilde nedenfor er primært ansvarlig for sur nedbør i Nordøst-USA?
Video: Svovl Forsøg 2024, Kan
Anonim

De primære utslippene ansvarlig for syreavsetning er svoveldioksid (SO2) og oksider av nitrogen (NOx) fra forbrenning av kull, olje og naturgass.

Tilsvarende, hvilken energikilde er primært ansvarlig for sur nedbør i Nordøst-USA?

Den største kilden til sur nedbør som produserer forurensninger kommer fra kraftverk som brenner kull å produsere elektrisitet, samt biler, lastebiler, busser og anleggsbiler som slipper ut nitrogenoksider og svoveldioksid i form av eksos.

Man kan også spørre seg hvilken region som inneholder flertallet av molekylene i atmosfæren? De troposfæren er det atmosfæriske laget nærmest planeten og inneholder den største prosentandelen (rundt 80 %) av massen til den totale atmosfæren.

På samme måte spør folk, hva er hovedansvaret for sur nedbør?

Sur nedbør er forårsaket av en kjemisk reaksjon som starter når forbindelser som svoveldioksid og nitrogenoksider slippes ut i luften. Disse stoffene kan stige veldig høyt opp i atmosfæren, hvor de blandes og reagerer med vann , oksygen og andre kjemikalier for å danne surere forurensninger, kjent som sur nedbør.

Hvilken av følgende er en klimagass som i den nedre troposfæren dannes ved fotokjemiske reaksjoner?

Ozon (O3) Ozon , den triatomiske formen av oksygen (O3), er en gassformig atmosfærisk bestanddel. I troposfæren skapes den både naturlig og av fotokjemiske reaksjoner som involverer gasser som er et resultat av menneskelige aktiviteter (fotokjemisk smog).

Anbefalt: