Hva er råvarehandel og risikostyring?
Hva er råvarehandel og risikostyring?

Video: Hva er råvarehandel og risikostyring?

Video: Hva er råvarehandel og risikostyring?
Video: EBF 301 Risk Controls in Energy Commodity Trading 2024, Kan
Anonim

Råvarehandel og risikostyring er den overordnede prosessen med handel både fysisk varer og ulike derivater basert på disse varer . Råvarehandel utgjør en rekke risikoer som kan administreres med riktige verktøy og god forståelse for disse risikoer.

Bare så, hva er råvarerisikostyring?

Råvarerisiko er den Fare en virksomhet står overfor på grunn av endring i prisen og andre vilkår for en handelsvare med en endring i tid og ledelse Av sånn Fare betegnes som styring av råvarerisiko som involverer ulike strategier som sikring mot handelsvare gjennom videresendingskontrakt, terminkontrakt, en opsjon

Spørsmålet er deretter, hva er Ctrm? CTRM er et begrep som brukes for å beskrive spesialisert ERP- og risikostyringsprogramvare for selskaper involvert i råvarehandel. Det er en forkortelse som betyr: Råvarehandel og risikostyring. Typiske forretningsmiljøer for CTRM er handelsselskaper og råvarebehandlere.

I forhold til dette, hva er risikoen ved handel med råvarer?

Hver virksomhet har risikoer. Kredittrisiko, marginrisiko, markedsrisiko og volatilitetsrisiko er bare noen av de mange risikoene folk står overfor hver dag i handel. I en verden av råvarefutures-markeder gjør innflytelsen som margin gir prisrisiko faren som folk flest fokuserer på.

Hvordan håndterer du råvareprisrisiko?

Sikring Råvareprisrisiko Store selskaper sikrer ofte råvareprisrisiko . En måte å implementere disse sikringene er med handelsvare futures og opsjonskontrakter handlet på store børser som Chicago Mercantile Exchange (CME). Disse kontraktene kan være til nytte handelsvare kjøpere og produsenter ved å redusere pris usikkerhet.

Anbefalt: