Hva er forskjellen mellom den lineære kompensasjonsregelen og den konjunktive regelen?
Hva er forskjellen mellom den lineære kompensasjonsregelen og den konjunktive regelen?

Video: Hva er forskjellen mellom den lineære kompensasjonsregelen og den konjunktive regelen?

Video: Hva er forskjellen mellom den lineære kompensasjonsregelen og den konjunktive regelen?
Video: Merete Glenne Øie: Hva påvirker kognitiv funksjon? 2/3 2024, Kan
Anonim

De forskjell mellom er som følgende: Kompensasjonsregel : En forbruker bestemmer et merke eller en modell på grunnlag av de relevante egenskapene og skårer hvert merke i henhold til deres krav. Konjunktiv regel : I dette etablerer en forbruker et akseptabelt minimumsnivå for hver attributt.

Hva er konjunktivregelen her?

Konjunktiv regel : Et minimalt akseptabelt avskjæringspunkt er etablert for hver attributt. Merkene blir evaluert, og merket som faller under den minimalt akseptable grensen på noen av attributtene blir eliminert/avvist. Disjunktiv regel : et minimalt akseptabelt avskjæringspunkt er etablert for hver attributt.

På samme måte, hva er forskjellen mellom kompenserende og ikke-kompenserende beslutningstaking? I en ikke-kompenserende strategi, a beslutning bestemt av noen attributter kan ikke reverseres av andre attributter. Ikke-kompenserende vedtak snarvei til kompenserende bearbeide og lage beslutningstaking lettere.

Spørsmålet er deretter, hva er kompensasjonsregel?

Kompenserende Beslutning Regler En type beslutning regel der en forbruker vurderer hvert merke i forhold til hver relevante egenskap og deretter velger merkevaren med høyest vektet poengsum.

Hva er kompensasjonsmodell?

Kompenserende modellering er basert på forutsetningen om at (1) alternative gode egenskaper og/eller (2) akseptable dårlige egenskaper kan byttes ut - eller kompenseres med eller av - hverandre innenfor en gitt beslutningssituasjon.

Anbefalt: