Hva gjorde Enron galt?
Hva gjorde Enron galt?

Video: Hva gjorde Enron galt?

Video: Hva gjorde Enron galt?
Video: The Crooked E - The Unshredded Truth About Enron (2003) 2024, Kan
Anonim

De Enron skandalen trakk oppmerksomhet til regnskaps- og bedriftssvindel da aksjonærene tapte 74 milliarder dollar i løpet av de fire årene som førte til konkursen, og de ansatte tapte milliarder i pensjonsytelser. Økt regulering og tilsyn er vedtatt for å forhindre bedriftsskandaler Enrons omfanget.

I denne forbindelse, hva gikk galt ved Enron-sammendraget?

Enron kollapset og begjærte seg konkurs i 2001, og kastet Bradley og tusenvis av andre ansatte uten jobb og gjorde de en gang verdifulle aksjeopsjonene om til verdiløse papirlapper. Flere tidligere Enron ledere ble sendt i fengsel for sine roller i svindelen. Lay døde før han ble dømt.

For det andre, hvordan ble Enron-skandalen oppdaget? Jeff Skilling og Ken Lay ble begge tiltalt i 2004 for sine roller i svindelen. Ifølge Enron nettsted, " Enron er midt i å avvikle sin gjenværende virksomhet og distribuere sine eiendeler til sine kreditorer. "Den 25. mai 2006 fant en jury i en føderal domstol i Houston, Texas både Skilling og Lay skyldige.

Vet også hvorfor Enron mislyktes?

Dereguleringen av energihandlere førte til overtillit til investeringer som Enron laget fordi de trodde de hadde kontroll. Regnskapssnarveiene brukte de for å tilfredsstille Enron var ulovlige og en gang oppdaget, forårsaket Enron kollapse.

Hvorfor gikk Enron bust?

Enron begjærte seg konkurs 2. desember 2001. I tillegg førte skandalen til oppløsningen av Arthur Andersen, som den gang var en av «de fem store» – verdens fremste regnskapsfirmaer. Firmaet var funnet skyldig i hindring av rettferdighet i løpet av 2002 for å ha ødelagt dokumenter relatert til Enron revidere.

Anbefalt: