Er boliglån med regulerbar rente en god idé?
Er boliglån med regulerbar rente en god idé?

Video: Er boliglån med regulerbar rente en god idé?

Video: Er boliglån med regulerbar rente en god idé?
Video: Boliglån - ny drømmerente: 1,5 pct. i fast rente over 30 år (2017) 2024, Kan
Anonim

Den åpenbare fordelen med en regulerbar - rente boliglån er at de har lavere rente priser i løpet av den faste perioden låne . I skrivende stund den laveste vurdere annonsert på en hovedfag boliglån nettsted for en 5/1 VÆPNE var ca 3,2 % sammenlignet med a vurdere på 3,9 % for en 30-årig fastsetting låne.

Herav, hvorfor vil du ha et boliglån med justerbar rente?

Fordeler med en regulerbar - rente boliglån Funksjon lavere vurdere og betaling tidlig i låne begrep. Fordi långivere kan vurdere den lavere betalingen når de kvalifiserer til låntakere, kan folk kjøpe dyrere boliger enn de ellers kunne kjøpe. La låntakere dra nytte av fall priser uten refinansiering.

For det andre, gjør boliglån med justerbar rente fornuftig? I nesten alle tilfeller vil de være betydelig lavere enn en standard 30-års fast- rente boliglån . Det er fordi disse priser gjelder kun for en kort periode - går vanligvis betydelig opp etter en periode med det lavere vurdere.

For det andre, hva er farene ved et boliglån med justerbar rente?

Hovedgrunnen til å vurdere boliglån med regulerbar rente er at du kan ende opp med en lavere månedlig betaling. Banken belønner deg (vanligvis) med en lavere initial vurdere fordi du tar Fare den interessen priser kan stige i fremtiden.

Hva er bedre fast eller justerbar rente boliglån?

Forskjellen mellom en fast rente og en regulerbar rente boliglån er det, for faste satser interessen vurdere settes når du tar opp lånet og endres ikke. Med en regulerbar rente boliglån , interessen vurdere kan gå opp eller ned. Mange ARM-er vil starte med en lavere rente vurdere enn fastrente boliglån.

Anbefalt: