Hvorfor må bladene fylles med væske i den flytende diskanalysen?
Hvorfor må bladene fylles med væske i den flytende diskanalysen?

Video: Hvorfor må bladene fylles med væske i den flytende diskanalysen?

Video: Hvorfor må bladene fylles med væske i den flytende diskanalysen?
Video: Lad være med at holde det på bordet, ikke åbne døren til fattigdom 2024, April
Anonim

Når natriumbikarbonat tilsettes til vann , fungerer bikarbonationet som en karbonkilde for fotosyntese som forårsaker bladskiver å synke. Når fotosyntesen fortsetter, frigjøres oksygen inn i det indre av blad , som endrer oppdriften og forårsaker disk å heve.

Hva er hensikten med det flytende bladskivelaboratoriet i forhold til dette?

I flytende bladskive prosedyren brukes et vakuum for å fjerne innestengt luft og infiltrere det indre av planten ( blad ) disk prøver med en løsning som inneholder bikarbonationer som tjener som karbonkilde for fotosyntese.

hva er hensikten med natriumbikarbonat og oppvaskmiddel i flytende disklaboratorium? De bikarbonat fungerer som en kilde til karbondioksid for fotosyntese. De oppvaskmiddel fukter den hydrofobe overflaten av bladet slik at løsningen kan trekkes inn i bladet. Det er vanskelig å tallfeste dette siden flytende såper varierer i konsentrasjon. Unngå skum.

Så hvorfor flyter bladene på vann?

Det svampaktige mesofylllaget er normalt infundert med gasser, oksygen og karbondioksid. Blader (eller disker kuttet fra blader ) vil normalt flyte i vann på grunn av disse gassene. Når fotosyntesen fortsetter, akkumuleres oksygen i luftrommene til det svampaktige mesofyllet. De blad blir flytende og flyter.

Hvordan måler metoden flytende disk fotosyntese?

Biologien bak prosedyren: Blad disker flyter , normalt. Når luftrommene er infiltrert med løsning den totale tettheten av bladet disk øker og disk synker. Infiltreringsløsningen inneholder en liten mengde natriumbikarbonat. Bikarbonation fungerer som karbonkilde for fotosyntese.

Anbefalt: