Innholdsfortegnelse:

Hvor tynne kan innvendige vegger være?
Hvor tynne kan innvendige vegger være?

Video: Hvor tynne kan innvendige vegger være?

Video: Hvor tynne kan innvendige vegger være?
Video: Սուրբ է - Surb e 2024, April
Anonim

En typisk bolig vegg består av en gulvplate, to takplater, vegg stendere og 1/2-tommers gips for å danne en vegg som er 4 1/2 tommer tykk. EN smal vegg er 2 til 2 1/2 tommer tykk, men den er ikke egnet som bærende vegg og lokale byggeforskrifter tillater kanskje ikke det mellom soverommene.

Videre, hva er den tynneste stenderveggen?

De tynneste brukbar vegg av standard tømmerramme konstruksjon er 1,5x2. 5 innramming, montert tynn måte, med 12 mm gipsplater . Støyreduserende tiltak er generelt nødvendige som sådan vegger føre lyd bra ellers.

Vet du også hvor tykke vegger må være? De fleste innvendige vegger er konstruert med 2-by-4 innramming, og hver 2-by-4 har en nominell bredde på 3 1/2 tommer . Gipsvegg dekker vanligvis begge sider, og det er vanligvis 1/2 tommer tykk, noe som gjør veggen 4 1/2 tommer tykk. Dørkarmer freses vanligvis til denne bredden, slik at kantene på jabbene kommer i flukt med veggene.

Herav, hvordan bygger du en smal vegg?

Hvordan bygge en tynn innervegg

  1. Finn takbjelker og gulvbjelker der du vil at veggen skal plasseres.
  2. Mål veggarealet og kutt to 2 ganger 2 trelister for tak og gulvplater.
  3. Legg ned en tallerken og mål 1 1/2 tommer fra den ene enden.
  4. Plasser det andre brettet ved siden av det første og merk det på samme måte.

Hvordan vet du om en vegg er bærende?

Se på gulvbjelkene Hvis du kan se gulvbjelkene, enten fra kjelleren ser opp til første etasje, eller fra loftet som ser ned til etasjen nedenfor, legg merke til deres retning. EN laste - bærende vegg vil ofte stå vinkelrett på gulvbjelker.

Anbefalt: