Hvorfor brukes krypton i lyspærer?
Hvorfor brukes krypton i lyspærer?

Video: Hvorfor brukes krypton i lyspærer?

Video: Hvorfor brukes krypton i lyspærer?
Video: Kremesa Krypton with new light bulbs. 2024, April
Anonim

Når krypton er brukt i et halogen pære det kan hjelpe å lage lys fra pære renere og hvitere. Dette betyr at det vil være bedre for innendørs belysning der farging er viktig.

Følgelig, hva er en kryptonpære?

Krypton /Xenon Mest standard glødelys pærer er fylt med inert argon pluss nok nitrogen til å undertrykke lysbuer mellom innføringstrådene. Krypton og xenongass bidrar med to funksjoner som forbedrer lampens effekt (eller effektivitet) sammenlignet med de som er fylt med argon.

For det andre, hvorfor brukes neon argon og krypton i lyspærer? Helium, neon , argon og krypton er brukt ved dekorasjon av gassutladning, kalt " neon " lys . Argon er brukt å fylle glødelampe lyspærer å hemme fordampningen av wolframfilamentene og øke pære liv. Xenon er brukt i elektroniske blitsrør for kameraer og andre blitsrør.

På samme måte spørs det hvorfor krypton brukes i lysstoffrør?

Krypton er brukt med argon i fluorescerende lys for å forbedre deres lysstyrke og med nitrogen i glødelampe lys å forlenge levetiden. Det er også brukt i lyspærer for å produsere en veldig lys lys for en veldig kort periode, for bruk i høyhastighetsfotografering.

Hvilken gass er inne i en lyspære?

argongass

Anbefalt: