Hva er fordelene og ulempene med fluorescerende lyspærer?
Hva er fordelene og ulempene med fluorescerende lyspærer?

Video: Hva er fordelene og ulempene med fluorescerende lyspærer?

Video: Hva er fordelene og ulempene med fluorescerende lyspærer?
Video: Электрический или водяной полотенцесушитель? Что выбрать? Установка. #25 2024, Kan
Anonim

Fluorescerende lamper produserer heller ikke så mye varme som tradisjonelle belysning alternativer. De lager omtrent 75 % mindre varme sammenlignet med en glødepære fordi de ikke bruker motstand til å slippe ut lys . Det resulterer også i en energibesparelse, og bidrar også til å holde det rommet de befinner seg i på en kjøligere temperatur.

Hva er ulempene med fluorescerende lyspærer?

Noen av ulemper av kompakt lysrør er at de er kuldetemperaturfølsomme, anbefales ikke for lukkede armaturer, kan ha en høyere startkostnad enn glødelampe , har lengre oppvarmingstid, de kan ha begrensede fargetemperaturer, dimmer ikke på langt nær like jevnt, og dimming reduserer

Deretter er spørsmålet, hvordan kan fluorescerende lys være både bra og dårlig for miljøet? Kompakt fluorescerende pærer er mye mer effektive. De bruker opp til 75 prosent mindre energi enn glødepærer, noe som betyr reduserte klimagassutslipp fra energianlegg. Fluorescerende pærer varer også opp til 10 ganger lenger.

Spørsmålet er deretter, er fluorescerende lys bra?

De God : Fluorescerende pærer og CFL-er sparer energi. De er 75 % mer effektive enn en vanlig glødepære, og de varer lenger. Energisparing sparer penger og sparer ressurser (dvs. fossilt brensel) og reduserer forurensning. Så lenge pærene forblir intakte, er kvikksølvgassen ingen trussel.

Hva er fordelene og ulempene med kompaktlysrør?

Fordeler med CFL-er Du kan erstatte en 100-watts glødepære med en 22-watt CFL og få samme mengde lys. CFL-er bruker 50 til 80 prosent mindre energi enn glødelamper. Mens de i utgangspunktet koster mer, er CFL-er rimeligere i det lange løp fordi de varer mye lenger enn glødepærer.

Anbefalt: