Hvordan økte våpenkappløpet spenningen i den kalde krigen?
Hvordan økte våpenkappløpet spenningen i den kalde krigen?

Video: Hvordan økte våpenkappløpet spenningen i den kalde krigen?

Video: Hvordan økte våpenkappløpet spenningen i den kalde krigen?
Video: The Doomsday Clock is Ticking! - THE COLD WAR Arms Race 2024, Mars
Anonim

I 1949 testet Sovjetunionen sin første atombombe. Dette førte til en løp mellom de to supermaktene for å samle de kraftigste atomvåpenene med de mest effektive leveringssystemene. Spenninger var veldig økt som et resultat av utviklingen våpenkappløp som tjente til å militarisere begge sider og bringe krig tettere.

Hvordan bidro også våpenkappløpet til den kalde krigen?

I løpet av Kald krig USA og Sovjetunionen engasjerte seg i et atom våpenkappløp . De brukte begge milliarder og milliarder av dollar på å prøve å bygge opp enorme lagre av atomvåpen. Dette var ødeleggende for deres økonomi og bidro til å få slutt på Kald krig.

Spørsmålet er deretter hva som var et stort utfall av våpenkappløpet under den kalde krigen? De utfall for våpenkappløp var både USA og Sovjetunionen mest fokusert på pengene sine, men USA kom seg fortsatt godt overens da de hadde størst BNP mens Sovjetunionen gikk fullstendig konkurs og prøvde å holde seg på nivå med USA.

Følgelig, hvordan produserte den kalde krigen både våpenkappløp og våpenkontroll?

Svar: The Den kalde krigen ble produsert en våpenkappløp samt våpenkontroll : 1. Cubakrisen engasjerte dem begge (supermakter) i utviklingen av atomvåpen for å påvirke verden. Begge maktene var ikke klare til å starte en krig fordi de visste at ødeleggelse fra disse ikke vil rettferdiggjøre noen gevinst for dem.

Hvem vant den kalde krigen våpenkappløp?

"Krigen er vunnet," sa han i desember 1945, "men det er ikke fred." Utviklingen av atombomben og det påfølgende våpenkappløpet mellom USA og Sovjetunionen innledet en ny konflikt: Den kalde krigen. Einstein fryktet at denne kampen ville ende med ødeleggelsen av sivilisasjonen.

Anbefalt: