Hvordan påvirket massiv gjengjeldelse den kalde krigen?
Hvordan påvirket massiv gjengjeldelse den kalde krigen?

Video: Hvordan påvirket massiv gjengjeldelse den kalde krigen?

Video: Hvordan påvirket massiv gjengjeldelse den kalde krigen?
Video: Battlestar Galactica Deadlock Kæmpe kamp Tilladt Handlingsbrud Alliance 2024, September
Anonim

Massiv gjengjeldelse var en alt-eller-ingenting-strategi. Den var trusselen om å gjøre Sovjetunionen til en rykende, utstrålende ruin etter to timer. Massiv gjengjeldelse reflekterte en politikk med "brinkmanship". Forventningen var det ved å gå til "randen av krig "USA ville være i stand til å avskrekke fremtidige Koreas.

Folk spør også, hva var den massive gjengjeldelsespolitikken?

Massiv gjengjeldelse , også kjent som en gigantisk svar eller gigantisk avskrekking, er en militær doktrine og atomstrategi som en stat forplikter seg til gjengjelde i mye større styrke ved et angrep.

På samme måte, hvorfor fremmet president Eisenhower en politikk med massiv gjengjeldelse? De politikk med massiv gjengjeldelse ble opprettet i løpet av Eisenhower Administrasjon som en del av New Look-strategien. Den hevdet at USA kunne gjengjelde med uforholdsmessig styrke til ethvert angrep fra en annen nasjon.

Herav, hva var massiv gjengjeldelse og gjensidig sikret ødeleggelse?

første streik …en kjernefysisk strategi kjent som gjensidig forsikret ødeleggelse (GAL). Den strategien innebar trusselen om massiv gjengjeldelse mot et atomangrep, da begge nasjoner opprettholdt arsenaler av atomvåpen som var store nok til at enten kunne overleve et atomangrep og fortsatt starte et ødeleggende motangrep.

Hvem vedtok politikken med massiv gjengjeldelse?

Stemme: I 1954, kort tid etter utgivelsen av Air Force Maunual 1-2, president Eisenhower adoptert en utenlandsk Politikk av " massiv gjengjeldelse ." Dette Politikk forsøkte å motvirke den økende sovjetiske trusselen. Den så på atomvåpen som et middel til å avskrekke krig og som en første utvei dersom avskrekkingen mislykkes.

Anbefalt: