Hva er en quizlet i USAs monopolhistorie?
Hva er en quizlet i USAs monopolhistorie?

Video: Hva er en quizlet i USAs monopolhistorie?

Video: Hva er en quizlet i USAs monopolhistorie?
Video: Quizlet для чайников или быстрая помощь ученику 2024, Mars
Anonim

Monopol . En situasjon der en singel selskap eller den enkelte eier hele (eller nesten hele) markedet for et produkt eller en tjeneste; kveler konkurranse, fremmer høye priser.

Spørsmålet er også, hva er en monopol amerikansk historie?

EN monopol er en virksomhet som er den eneste leverandøren av en vare eller tjeneste, noe som gir den et enormt konkurransefortrinn i forhold til andre selskap som prøver å tilby et lignende produkt eller en lignende tjeneste. Noen selskaper blir monopoler gjennom vertikal integrasjon. De kjøper opp konkurrenter til de er de eneste igjen.

I tillegg, hvorfor er monopoler farlige quizlet? Det er skadelig til forbrukerne fordi det ikke er noen statlig inngripen. De er dårlige pga monopoler belaste priser over hva konkurrentene deres, slik at kundene betaler mer enn nødvendig og det eliminerer konkurransen.

Hva er også en monopolquizlet?

Monopol . en markedsstruktur der ett selskap utgjør hele markedet. firmaet møter ikke noe konkurransepress fra andre firmaer. Forskjell mellom Monopol og perfekt konkurrent. Et konkurransedyktig firma tar ikke hensyn til effekten av sin produksjonsbeslutning på prisen den mottar.

Hvorfor anses monopoler som dårlige for forbrukerne?

Med høyere priser, forbrukere vil kreve mindre mengde, og derfor vil mengden produsert og konsumert være lavere enn den ville være under en mer konkurransedyktig markedsstruktur. Poenget er at når selskaper har en monopol , prisene er for høye og produksjonen er for lav.

Anbefalt: