Hva er prosedyren for sjekking?
Hva er prosedyren for sjekking?

Video: Hva er prosedyren for sjekking?

Video: Hva er prosedyren for sjekking?
Video: Shafqat på gata! Hva er respekt? 2024, April
Anonim

Sjekk rydding (eller sjekk lysning på amerikansk engelsk) eller bank klarering er den prosess å flytte kontanter (eller tilsvarende) fra banken der a kryss av er trukket til banken der den ble deponert, vanligvis ledsaget av bevegelsen av kryss av til den betalende banken, enten i den tradisjonelle fysiske papirformen

På samme måte kan du spørre, hva er prosessen med sjekkavregning?

Sjekk rydding er den prosess flytting av midler fra en konto til en annen. Det betyr ganske enkelt at sjekker , når de er satt inn i banken, må overføres til lysning system, som deretter kommuniserer med de andre bankene som sjekker er fra.

Spørsmålet er deretter hva som er clearingprosessen for banken? Kryss av lysning er den prosess av å flytte penger for å fullføre en betaling med sjekk. Flytte midler mellom banker : I de fleste tilfeller sender mottakeren (eller betalingsmottakeren) sjekken til sine bank , og bank samler inn penger fra sjekkskriverens bank.

Med tanke på dette, hvor lang tid tar det å klarere en sjekk?

Papir Lysning Bare du trenger normalt å vente 4 virkedager etter at du har betalt a kryss av inn for det klar , så hvis du betaler a kryss av inn på mandag vil det vanligvis klar innen fredag, men det er best å vente 5 virkedager.

Kan en sjekk klares på én dag?

svaret er ja, mange sjekker vil rydde det samme dag de er deponert. Men her er fangsten: din deponerte sjekker vil ikke klar raskere. Banker kan spiller fortsatt flytespillet, men du bør ikke. Bunnlinjen - Ikke skriv a kryss av med mindre midlene allerede er på kontoen din.

Anbefalt: