Hva skjer når etansyre reagerer med en fortynnet løsning av natriumhydroksid?
Hva skjer når etansyre reagerer med en fortynnet løsning av natriumhydroksid?

Video: Hva skjer når etansyre reagerer med en fortynnet løsning av natriumhydroksid?

Video: Hva skjer når etansyre reagerer med en fortynnet løsning av natriumhydroksid?
Video: Ethanoic Acid + NaOH = ? 2024, April
Anonim

Når etansyre reagerer med natriumhydroksid det danner frisk brus av co2 og vann og natrium etanoat. Dette er en type nøytralisering reaksjon . Den danner CH3COONa( Natrium etanoat eller natrium acetat) og vann (H2O).

Folk spør også, hvordan nøytraliserer du eddiksyre og natriumhydroksid?

De eddiksyre (HC2H3O2) funnet i eddik vil reagere med NaOH til alle eddiksyre er nøytralisert . Når en syre , som for eksempel eddiksyre reagerer med en base som NaOH , produktene er et salt (NaC2H3O2, natrium acetat) og vann (H2O).

Også, reagerer eddiksyre med metall? Eddiksyre er lett etsende for metaller gjelder også jern , magnesium og sink, som danner hydrogengass og salter kalt acetater: En farge reaksjon for salter av eddiksyre er jern (III) kloridoppløsning, noe som resulterer i en dyp rød farge som forsvinner etter forsuring.

Også å vite, hva er den kjemiske ligningen for eddiksyre og natriumhydroksid?

Det kan skrives på flere forskjellige måter, avhengig av hva du ønsker å uttrykke. AcOH(aq)+ NaOH (aq) → AcONa (aq) + H2O (l) inkluderer tilskuerionet. Dette forutsetter at eddiksyre og natriumhydroksid er i vandig løsning.

Er eddiksyre oppløselig i NaOH?

I eksperiment a) Løselighet av karboksylsyre syre , resultatet viser den istiden eddiksyre er uløselig i eter, men løselig i vann (H O) og i natriumhydroksid ( NaOH ). De med en høyere molekylvekt er uløselige på grunn av den større hydrokarbondelen, som er hydrofob.

Anbefalt: