Reagerer natriumhydroksid med eddik?
Reagerer natriumhydroksid med eddik?

Video: Reagerer natriumhydroksid med eddik?

Video: Reagerer natriumhydroksid med eddik?
Video: Natron i eddik 2024, April
Anonim

Eddiksyren (HC2H3O2) funnet i eddik vil reagere med NaOH inntil all eddiksyren er nøytralisert. Når en syre, for eksempel eddiksyre reagerer med abase som NaOH , produktene er et salt (NaC2H3O2, natrium acetat) og vann (H2O). Dette betyr at du har 25.00 gof eddik i kolben din.

Så, hva reagerer med natriumhydroksid?

Kjemiske egenskaper The hydroksid ion gjør natriumhydroksid en sterk base som reagerer med syrer for å danne vann og de tilsvarende salter, f.eks. med saltsyre syre , natrium klorid dannes: NaOH (aq) + HCl(aq) →NaCl(aq) + H2O(l)

hvilket salt dannes av eddiksyre reagerer med natriumhydroksid? Nøytralisering reaksjoner er reaksjoner der syre reagerer med base å danne salt og vann. Så Eddiksyre (CH3COOH) reagerer med natriumhydroksid ( NaOH ) for å danne Natrium Acetat (CH3COONa) salt og vann (H2O).

Med tanke på dette, hva skjer når du tilfører fenolftalein til natriumhydroksid?

Forklaring: Når natriumhydroksid , som er en base, blandes med fenolftalein , den blir rosa. Dette skjer fordi basen er nøytralisert i en sur løsning, noe som får indikatoren til å bli fargeløs.

Er eddiksyre og natriumhydroksid en buffer?

En blanding av eddiksyre og natrium acetat er surt fordi Ken av eddiksyre er større enn Kb av dets konjugerte baseacetat. Det er en buffer fordi den inneholder både de svake syre og det er salt. Hvis vi legger til en base som f.eks natriumhydroksid , hydroksid ioner reagerer med de få hydroniumionene som er tilstede.

Anbefalt: