Hvordan galvaniserer du stål hjemme?
Hvordan galvaniserer du stål hjemme?

Video: Hvordan galvaniserer du stål hjemme?

Video: Hvordan galvaniserer du stål hjemme?
Video: how to galvanize steel at home 2024, April
Anonim

Det er flere prosesser som kan brukes til galvanisert stål : sterk dip galvanisering , elektrogalvanisering, sherardisering og metallisk sprøyting.

Avkjøl det galvaniserte stålet.

  1. Fordyp stål i en passiveringsløsning som kaliumhydroksid.
  2. Fordyp stål i vann.
  3. La stål kjølig i det fri.

Også å vite er, hvordan er galvanisert stål?

Galvanisert stål er et karbon stål som er belagt med sink. Den vanligste metoden for sinkbelegg er varm-dip-prosessen. Når materialet fjernes fra sinkbadet og avkjøles, oppstår en reaksjon på oksygenet i luften. Reaksjonen fører til at sinken blir en del av stål (en binding av jern-sinklegering).

På samme måte, hvor mye koster det å galvanisere stål? Stål av denne tykkelsen har et overflateareal på ca. 20 m2/tonn, så den koste galvanisering per kvadratmeter er $40. Lett stålverk, vanligvis forbundet med biltilhengere, eller lett hul seksjon som i gjennomsnitt er 3 mm i tykkelse koste $ 1500/tonn til galvanisere.

Hvor lang tid tar det å galvanisere stål derav?

Galvanisering leveringstid kan variere avhengig av årstiden og hvor stor etterspørsel det er i bransjen, men de fleste bestillinger blir fullført innen en uke. Selve prosessen med Hot Dip Galvanisering tar omtrent en halv dag fra start til slutt, så små hastesaker behandles ofte innen 24 – 48 timer.

Kan stål og aluminium berøre?

Noter det aluminium er nær i aktivitet med stål . Imidlertid er de fortsatt forskjellige metaller og utsettes for betydelig galvanisk korrosjon når de kommer i kontakt i en etsende atmosfære. Hvis denne tilstanden eksisterer, kan det mindre aktive metallet korrodere i en akselerert hastighet.

Anbefalt: