Hva er bakgrunnssjekker for sosiale medier?
Hva er bakgrunnssjekker for sosiale medier?

Video: Hva er bakgrunnssjekker for sosiale medier?

Video: Hva er bakgrunnssjekker for sosiale medier?
Video: Sikkerhet på sosiale medier 2024, Kan
Anonim

Bakgrunnskontroller for sosiale medier . Mange arbeidsgivere bruker søkemotorer og sosiale medier å finne informasjon om potensielle og nåværende ansatte. Selskapet har laget en prosess for sjekker det gjør det enkelt for arbeidsgivere å raskt finne ut informasjon om søkere og ansatte.

Sjekker bakgrunnssjekker dessuten dine sosiale medier?

I motsetning til de fleste bakgrunnssjekker , det gjør de ikke bekrefte positiv jobbrelatert informasjon. Hvis du er blant de hele 70 prosent av arbeidsgivere som bruker bakgrunnssjekker på sosiale medier For å sjekke nye ansatte, ta dette som en oppvekker.

er det lovlig for arbeidsgivere å sjekke sosiale medier? Derimot, arbeidsgivere må fortsatt følge andre arbeidsledighetsregler. Antidiskrimineringslover. An arbeidsgiver som ser på en søkers Facebook-side eller annet sosiale medier innlegg kan godt lære informasjon som den ikke har rett til å ta i betraktning under de ansettelsesprosess. Dette kan føre til ulovlig diskrimineringskrav.

Også spurt, hvilke sosiale medier sjekker arbeidsgivere?

I følge arbeidsgivere som bruker sosial nettverkssider for å undersøke potensielle jobbkandidater, det de ser etter når de forsker på kandidater er: Informasjon som støtter deres kvalifikasjoner for jobben: 58 prosent. Hvis kandidaten har en profesjonell online persona: 50 prosent.

Hva kan bakgrunnskontroller avsløre?

Generelt sett, a bakgrunnssjekk arbeidsledighet kan vise identitet bekreftelse , sysselsetting bekreftelse , kreditthistorie, sjåførhistorie, straffeattester, utdanningsbekreftelse og mer.

Anbefalt: