Hva er de seks trinnene i vannsyklusen?
Hva er de seks trinnene i vannsyklusen?

Video: Hva er de seks trinnene i vannsyklusen?

Video: Hva er de seks trinnene i vannsyklusen?
Video: Avløpsvannet sin ferd fra hus til fjord 2024, Kan
Anonim

Vannsyklusen beskriver vannets bevegelse på jordoverflaten. Det er en kontinuerlig prosess som inkluderer seks trinn. De er fordampning, transpirasjon, kondensering, nedbør , avrenning og perkolering. Fordampning er prosessen der en væske blir til gass eller vanndamp.

På denne måten, hva er trinnene i vannets kretsløp?

Det er fire hovedstadier i vannets kretsløp. De er fordampning, kondens, nedbør og samling. La oss se på hvert av disse stadiene. Fordampning: Dette er når varme fra solen får vann fra hav, innsjøer, bekker, is og jord til å stige opp i luften og bli til vanndamp (gass).

hva er det siste trinnet i vannsyklusen? nedbør

Så hvordan forklarer du vannets kretsløp?

De vann sykkel beskriver hvordan vann fordamper fra jordoverflaten, stiger opp i atmosfæren, avkjøles og kondenserer til regn eller snø i skyer, og faller igjen til overflaten som nedbør.

Hva er et vannsyklusdiagram?

De vann sykkel . I dette forenklet diagram av vann sykkel , vann beveger seg i havene, atmosfæren, landet og levende organismer. Vann som beveger seg over jordoverflaten, kalt avrenning, kan også transportere forurensninger med regnvann, smeltende snø og/eller vanning vann.

Anbefalt: