Innholdsfortegnelse:

Hva er kompetansebasert opplæringsvurdering?
Hva er kompetansebasert opplæringsvurdering?

Video: Hva er kompetansebasert opplæringsvurdering?

Video: Hva er kompetansebasert opplæringsvurdering?
Video: Vurdering for læring i fagfornyelsen 2024, Kan
Anonim

Kompetanse - basert trening (CBT) er en tilnærming til yrkesfaglig utdanning og opplæring som legger vekt på hva en person kan gjøre på arbeidsplassen som et resultat av å fullføre en opplæring program. evaluering er prosessen med å samle bevis og foreta vurderinger om hvorvidt kompetanse er oppnådd.

På samme måte kan man spørre, hva er kompetansebaserte vurderinger?

Som showet, kompetansebasert vurdering søker å finne ut om en person kan utføre en oppgave eller gruppe av oppgaver og hvor godt de kan gjøre dem. EN kompetansebasert vurdering prosessen gir en måte å bygge ferdigheter og kunnskap folk trenger for å utføre jobben sin.

hva er treningskompetanse? Kompetanser angi ferdigheter og atferd som er nødvendig for å demonstrere mestring av en ferdighet på et bestemt nivå. For å levere kvalitet organisatorisk opplæring og utdanningsprogrammer krever personell ferdigheter i å vurdere, designe, utvikle, implementere og evaluere opplæring programmer.

Hva er så meningen med kompetansebasert trening?

Kompetansebasert trening (CBT) er en utdanningsstil som fokuserer på hva du kan oppnå på arbeidsplassen etter å ha fullført et kurs, eller på grunn av arbeidsplassen din opplæring og erfaring. Kompetansebasert trening er ideelt sett ikke “tid basert ”.

Hva er de fem dimensjonene til kompetanse?

Kompetansebegrepet dekker de fem dimensjonene av:

  • Oppgaveferdigheter - utføre individuelle oppgaver.
  • Oppgavebehandling ferdigheter - håndtere flere oppgaver samtidig.
  • Beredskapsledelse - håndtere ting når de går galt.
  • Jobb/rollemiljø ferdigheter - passer inn i arbeidsmiljøet.

Anbefalt: