Hva er meningen med hydrologisk?
Hva er meningen med hydrologisk?

Video: Hva er meningen med hydrologisk?

Video: Hva er meningen med hydrologisk?
Video: HvA is allerslechtste hbo van Nederland 2024, Kan
Anonim

Definisjon av hydrologi .: en vitenskap som omhandler egenskaper, distribusjon og sirkulasjon av vann på og under jordoverflaten og i atmosfæren.

Hva betyr ordet hydrologisk da?

δωρ, "hýdōr" betydning "vann" og λόγος, "lógos" betydning "studere") er den vitenskapelige studien av bevegelse, distribusjon og forvaltning av vann på jorden og andre planeter, inkludert vannets kretsløp, vannressurser og miljømessig bærekraftig vannskille.

Dessuten, er hydrologisk et ord? substantiv. vitenskapen som omhandler forekomsten, sirkulasjonen, distribusjonen og egenskapene til vannet på jorden og dens atmosfære. hydrogeologi; geohydrologi.

Også å vite, hva er meningen med hydrologisk syklus?

Definisjon av hydrologisk syklus .: sekvensen av forhold der vann passerer fra damp i atmosfæren gjennom nedbør på land eller vannoverflater og til slutt tilbake til atmosfæren som et resultat av fordampning og transpirasjon. - ringte også hydrologisk syklus.

Hvorfor er den hydrologiske syklusen viktig?

De hydrologisk syklus er viktig fordi det er hvordan vann når planter, dyr og oss! I tillegg til å gi mennesker, dyr og planter vann, flytter den også ting som næringsstoffer, patogener og sedimenter inn og ut av akvatiske økosystemer.

Anbefalt: