Innholdsfortegnelse:

Hvordan fungerer grenene i regjeringen sammen?
Hvordan fungerer grenene i regjeringen sammen?

Video: Hvordan fungerer grenene i regjeringen sammen?

Video: Hvordan fungerer grenene i regjeringen sammen?
Video: Slik fungerer en regjering 2024, Kan
Anonim

Her er noen eksempler på hvordan de forskjellige grener jobber sammen : Den lovgivende gren lager lover, men presidenten i det utøvende gren kan nedlegge veto mot disse lovene med et presidentveto. Det lovgivende gren lager lover, men det rettslige gren kan erklære disse lovene forfatningsstridige.

Hvorfor jobber de tre regjeringsgrenene sammen i denne forbindelse?

USAs grunnlov hver gren har sitt eget ansvar og samtidig tre grener jobber sammen for å få landet til å fungere problemfritt og for å sikre at rettighetene til borgerne ikke blir ignorert eller forkastet. Dette gjøres gjennom kontroller og balanser.

På samme måte deler de tre grenene makten likt? Det amerikanske regjeringssystemet er etablert av USAs grunnlov, som sørger for tre atskilt men like grener av regjeringen-lovgivende, utøvende og rettslig. Dette "sjekker og balanserer" systemet betyr at balansen av makt i vår regjering forblir stødig.

Spørsmålet er deretter: Hva er de tre regjeringens grener og deres ansvar?

Grunnloven opprettet de tre grenene av regjeringen:

  • Den lovgivende grenen for å lage lovene. Kongressen består av to hus, Senatet og Representantenes hus.
  • Den utøvende grenen for å håndheve lovene.
  • The Judicial Branch for å tolke lovene.

Hva er den mektigste regjeringsgrenen?

Den sterkeste grenen av United Starts -regjeringen er Rettslig gren . De Rettslig gren er den kraftigste grenen av et par forskjellige grunner. Først, Rettslig gren har makt til å erklære handlingene på kongressen som ikke-konstitusjonelle, og kan erklære handlinger fra den utøvende grenen som ikke-konstitusjonelle.

Anbefalt: