Hvordan påvirker driftsinnflytelse forretningsrisiko?
Hvordan påvirker driftsinnflytelse forretningsrisiko?

Video: Hvordan påvirker driftsinnflytelse forretningsrisiko?

Video: Hvordan påvirker driftsinnflytelse forretningsrisiko?
Video: Hvilket ansvar har styret for driften av virksomheten? 2024, Kan
Anonim

En høyere andel faste kostnader i produksjonsprosessen betyr at driftsinnflytelse er høyere og selskapet har mer forretningsrisiko . Driftsinnflytelse høster store fordeler i gode tider når salget vokser, men det forsterker betydelig tap i dårlige tider, noe som resulterer i en stor forretningsrisiko for et selskap.

I forhold til dette, hva er operasjonell innflytelse og hvordan påvirker det forretningsrisiko?

En høyere andel faste kostnader i produksjonsprosessen betyr at operativ innflytelse er høyere og selskapet har mer forretningsrisiko . Når et firma pådrar seg faste kostnader i produksjonsprosessen, er den prosentvise endringen i fortjeneste når salgsvolumet vokser større enn den prosentvise endringen i salget.

Ved siden av ovenfor, hvorfor er driftsinnflytelse viktig? Driftsinnflytelse i hovedsak måler andelen faste kostnader til de totale kostnadene. Høyere Driftsutnyttelse betyr at du har flere faste kostnader i kostnadsstrukturen din. Nedre driftsinnflytelse betyr at du har færre faste kostnader i kostnadsstrukturen. Hvorfor er dette slik viktig ?

Dessuten, hvordan påvirker driftsinnflytelsen fortjenesten?

Driftsmessig innflytelse , enkelt sagt, er forholdet mellom faste og variable kostnader. Et selskap med lav driftsinnflytelse har en høy prosentandel av variable kostnader til totale kostnader, noe som betyr at færre enheter må selges for å dekke kostnader. Generelt en høyere operativ innflytelse fører til lavere overskudd.

Hva indikerer driftsinnflytelse?

Driftsinnflytelse er en kostnadsregnskapsformel som måler i hvilken grad et firma eller prosjekt kan øke opererer inntekt ved å øke inntektene. En virksomhet som genererer salg med høy bruttomargin og lave variable kostnader har høy driftsinnflytelse.

Anbefalt: