Er en høyere driftsinnflytelse bedre?
Er en høyere driftsinnflytelse bedre?

Video: Er en høyere driftsinnflytelse bedre?

Video: Er en høyere driftsinnflytelse bedre?
Video: Говорите одну волшебную фразу, единственный шанс как избавиться от долгов и безденежья навсегда 2024, Kan
Anonim

Høyere faste kostnader fører til høyere grader av operativ innflytelse ; en høyere grad av operativ innflytelse skaper økt følsomhet for endringer i inntekter. En mer følsom operativ innflytelse anses som mer risikabelt, siden det innebærer at nåværende fortjenestemarginer er mindre sikre for å gå inn i fremtiden.

Dessuten, er høy eller lav driftsinnflytelse bedre?

Et selskap med et større forhold mellom faste og variable kostnader sies å bruke mer operativ innflytelse . Hvis en bedrifts variable kostnader er høyere enn de faste kostnadene, bruker selskapet mindre operativ innflytelse . På den annen side, et firma med en høy salgsvolum og Nedre marginene er mindre belånt.

På samme måte, hva betyr det å ha høy driftsinnflytelse? Driftsmessig innflytelse er en kostnadsregnskapsformel som måler i hvilken grad et firma eller et prosjekt kan øke opererer inntekt ved å øke inntektene. En virksomhet som genererer salg med en høy bruttomargin og lave variable kostnader har høy driftseffekt.

Man kan også spørre seg, hva er fordelen med høy driftsinnflytelse?

Et selskap med høy fast kostnader drar nytte av høy driftsinnflytelse. Hvis salget akselererer, er det fikset kostnader veie mindre på driftsmarginen som burde stige mer enn for et selskap med variabel kostnader . På den annen side, når salget krymper, kan en høy driftsinnflytelse trekke på selskapets fortjeneste.

Er høy driftsinnflytelse en positiv eller negativ posisjon?

Det betyr bare at firmaet er det opererer på et nivå høyere enn break even-nivået (i tilfelle positivt DOL) eller et lavere nivå enn break even-nivået (i tilfelle negativ DOL). +/- tegnet er bare et resultat av at EBIT (tjener før renter og skatt) er positivt eller negativ.

Anbefalt: