Hva er vuggy porøsitet?
Hva er vuggy porøsitet?

Video: Hva er vuggy porøsitet?

Video: Hva er vuggy porøsitet?
Video: 1234 2024, Kan
Anonim

Vuggy porøsitet er en type porøsitet i karbonatbergarter. Denne typen porøsitet påvirker signifikant permeabiliteten, trykkfallet og utvinningsfaktoren i reservoaret. Derfor er deres identifikasjon og modellering viktig for reservoarets karakterisering og historiematching.

I forhold til dette, hva betyr porøsitet?

Porøsitet er kvaliteten på å være porøs , eller full av små hull. Væsker går rett gjennom ting som har porøsitet . Gå langt nok tilbake, så finner du det porøsitet stammer fra det greske ordet poros for "pore", som midler "passasje." Så noe med porøsitet slipper ting igjennom.

Videre, hva er en god porøsitetsprosent? Det er definert som forholdet mellom volumet i hulrommene eller porerommet delt på det totale volumet. Det skrives enten som en desimalbrøk mellom 0 og 1 eller som en prosentdel . For de fleste bergarter, porøsitet varierer fra mindre enn 1 % til 40 %.

Tilsvarende, hva er eksemplene på porøsitet?

Porøsitet er definert som å være full av små hull som vann eller luft kan komme gjennom. Et eksempel på porøsitet er kvaliteten på en svamp.

Hvordan måler du porøsitet?

Måling av porøsitet Flere metoder kan brukes for å måle porøsitet : Imbibisjonsmetoder, dvs. nedsenking av den porøse prøven, under vakuum, i en væske som fortrinnsvis fukter porene. Vannmetningsmetode (porevolum = totalt vannvolum − volum vann igjen etter bløtlegging).

Anbefalt: