Hva er Prisoners Dilemma i oligopol?
Hva er Prisoners Dilemma i oligopol?

Video: Hva er Prisoners Dilemma i oligopol?

Video: Hva er Prisoners Dilemma i oligopol?
Video: Game Theory Intro The Prisoner's Dilemma as a Model for Oligopoly Behavior - Jason Welker 2024, Kan
Anonim

De fangens dilemma er en bestemt type spill i spillteori som illustrerer hvorfor samarbeid kan være vanskelig å opprettholde for oligopoler selv om det er gjensidig fordelaktig. I spillet blir to medlemmer av en kriminell gjeng arrestert og fengslet. Nash -likevekten er et viktig begrep i spillteori.

Hva har Prisoners Dilemma å gjøre med oligopol?

Hva er fanger ' dilemma , og hva gjør den har med oligopol å gjøre ? De fanger ' dilemma er et spill mellom to personer eller firmaer som illustrerer hvorfor det er vanskelig for motstandere å samarbeide selv om samarbeid ville lage dem bedre.

hva er Prisoner's Dilemma -eksempel? De fanger ' dilemma er en klassiker eksempel av et spill som involverer to mistenkte, sier P og Q, arrestert av politiet og som må bestemme om de skal tilstå eller ikke. Tilsvarende hvis Fange Q innrømmer ikke, det er i interessen til Fange P å innrømme fordi han ved å innrømme ville få 1 års periode i stedet for 2 år.

hva er fangens dilemma innen økonomi?

De fangenes dilemma er et paradoks i beslutningsanalyse der to individer som handler i sine egne interesser ikke gir det optimale resultatet. Det typiske fangenes dilemma er satt opp på en slik måte at begge parter velger å beskytte seg på bekostning av den andre deltakeren.

Hva er et eksempel på et oligopol?

Bilproduksjon en annen eksempel på et oligopol , med de ledende bilprodusentene i USA som Ford (F), GMC og Chrysler. Selv om det er mindre mobiltelefonleverandører, er leverandørene som har en tendens til å dominere bransjen Verizon (VZ), Sprint (S), AT&T (T) og T-Mobile (TMUS).

Anbefalt: