Hva er forskjellen mellom et oligopol og monopolistisk konkurranse?
Hva er forskjellen mellom et oligopol og monopolistisk konkurranse?

Video: Hva er forskjellen mellom et oligopol og monopolistisk konkurranse?

Video: Hva er forskjellen mellom et oligopol og monopolistisk konkurranse?
Video: Oligopolies and monopolistic competition | Forms of competition | Microeconomics | Khan Academy 2024, Kan
Anonim

Oligopol er en markedsstruktur som inneholder et lite antall relativt store firmaer, med betydelige etableringsbarrierer for andre firmaer. Monopolistisk konkurranse er en markedsstruktur som inneholder et stort antall relativt små bedrifter, med relativ frihet til å gå inn og ut.

Er Google tilsvarende en monopolistisk konkurranse?

Den deltar vanligvis ikke i monopolistisk praksis, og "teknisk" er det ingen adgangsbarrierer, men det er ikke realistisk. Google har den sosiale nettverkseffekten så langt som merkevaren er så dominerende i søkemotorfeltet at enhver konkurrent ikke kan konkurrere realistisk.

I tillegg, hva er et eksempel på et oligopol? Bilproduksjon en annen eksempel på et oligopol , med de ledende bilprodusentene i USA som Ford (F), GMC og Chrysler. Selv om det er mindre mobiltelefonleverandører, er leverandørene som har en tendens til å dominere bransjen Verizon (VZ), Sprint (S), AT&T (T) og T-Mobile (TMUS).

Foruten ovenfor, hva anses som et oligopol?

OLIGOPOL : En markedsstruktur preget av et lite antall store firmaer som dominerer markedet, som selger enten identiske eller differensierte produkter, med betydelige barrierer for inntreden i bransjen. Markedet kan domineres av så få som to firmaer eller så mange som tjue, og fortsatt være det anses som oligopol.

Hvorfor er Google et monopol?

Google er utvilsomt en av de største og tydeligste monopoler i verden. Google kontrollerer også rundt 60 prosent av de globale annonseinntektene på internett. En av hovedårsakene til at mindre annonsører ikke kan konkurrere er fordi de ikke har brukerdataene Google har.

Anbefalt: