Hva er gibberelliner og hvor syntetiseres de?
Hva er gibberelliner og hvor syntetiseres de?

Video: Hva er gibberelliner og hvor syntetiseres de?

Video: Hva er gibberelliner og hvor syntetiseres de?
Video: Biosynthesis of Gibberelins 2024, Kan
Anonim

Alt kjent gibberelliner er diterpenoid syrer som er syntetisert av terpenoidbanen i plastider og deretter modifisert i endoplasmatisk retikulum og cytosol til de nå sin biologisk aktive form.

Hvordan produseres gibberelliner derav?

Kjemisk sett, gibberelliner er faktisk syrer. De er produsert i plantecellens plastider, eller de doble membranbundne organellene som er ansvarlige for å lage mat, og blir til slutt overført til cellens endoplasmatiske retikulum, hvor de modifiseres og klargjøres for bruk.

Man kan også spørre, hva er forløperen til gibberellin? Forløper for Gibberellin -er Geranyl geranyl diphosphate. Auxin er tryptofan-aminosyre. Etylen er aminocyklopropan 1-karboksylsyre (ACC)

Deretter kan man også spørre, hva er den viktigste kommersielle anvendelsen av gibberelliner?

Kommersielt bruk # 1. Gibberelliner brukes noen ganger for å øke mengden av en -amylase i spirende bygg (Hordeum vulgare) som brukes i produksjon av malt til bryggeriindustrien.

Hva er forskjellen mellom auxin og gibberellin?

Hoved forskjellen mellom auxin og gibberellin er at auxin fremmer veksten av skytesystemet mens gibberellin fremmer stengelforlengelse, spiring og blomstring. Dessuten, auxin spiller en rolle i apikal dominans mens gibberellin har ingen rolle i apikal dominans.

Anbefalt: