Hvordan bruker bønder gibberelliner?
Hvordan bruker bønder gibberelliner?

Video: Hvordan bruker bønder gibberelliner?

Video: Hvordan bruker bønder gibberelliner?
Video: Hjulnav og hjullager: Hvordan bruke lageravdrager (vnr. 70914) og innpressverktøy (vnr. 59829) 2024, Kan
Anonim

Gibberelliner er benyttet av bønder til fremskynde spiring av frø og til stimulere celle- og stamforlengelse. Disse er påføres eksternt til øke avlingsproduksjonen.

På samme måte spørs det hvordan gibberelliner brukes i landbruket?

Gibberelliner er en gruppe plantehormoner som er ansvarlige for vekst og utvikling. De er viktige for å sette i gang frøspiring. Lave konsentrasjoner kan være brukt for å øke spiringshastigheten, og de stimulerer celleforlengelse slik at plantene blir høyere. slutt frøhvile.

hvordan brukes plantehormoner kommersielt? Det er mange plantehormoner , og det finnes en rekke forskjellige grupper. De er brukt i landbruk og hagebruk for å ha en spesifikk effekt. Auxiner var den første klassen av plantehormoner å bli oppdaget. Hovedfunksjonen deres er å hjelpe planter vokse og auxin stimulerer anlegg cellene forlenges.

Dessuten, hvordan påvirker gibberelliner planter?

Gibberelliner produseres i større masse når anlegg er utsatt for kalde temperaturer. De stimulerer celleforlengelse, brudd og spiring, frøfrie frukter og frøspiring. De gjøre den siste ved å bryte frøets dvale og fungere som en kjemisk budbringer.

Hva er rollen til gibberellin i frøspiring?

Frøspiring og frøplante vekst . Gibberelliner ser ut til å ha to forskjellige funksjoner under frøspiring [160]. De induserer hydrolytiske enzymer som bryter ned makromolekyler i endospermen for å gi næringsstoffer til embryoet, og de stimulerer vekst av embryoet direkte.

Anbefalt: