Hvordan brukes gjødsel som gjødsel?
Hvordan brukes gjødsel som gjødsel?

Video: Hvordan brukes gjødsel som gjødsel?

Video: Hvordan brukes gjødsel som gjødsel?
Video: HVORDAN LAGE ØKOLOGISK GJØDSEL TIL DIN KJØKKENHAGE? 🌱Gjødselvann av brennesle | Oppskrift neslevann 2024, April
Anonim

Gjødsel som en Gjødsel

Gjødsel er en utmerket gjødsel som inneholder nitrogen, fosfor, kalium og andre næringsstoffer. Det tilfører også organisk materiale til jorda som kan forbedre jordstrukturen, lufting, jordfuktighetsbevarende kapasitet og vanninfiltrasjon

Her, hvordan hjelper gjødsel plantene?

Gjødsel forsyninger planter umiddelbart med nitrogen, fosfor, kalium og andre næringsstoffer ved å varme opp jorda, noe som fremskynder nedbrytning og senker jordens surhetsgrad, eller pH, mindre enn kjemisk gjødsel.

Man kan også spørre seg, hvilken dyrebæsj er den beste gjødselen? En sidebemerkning om sau gjødsel er at den har et høyere kaliuminnhold enn de fleste annen gjødsel, noe som gjør den til den ideelle gjødsel for kaliumglade avlinger som asparges. Kanin poop vinner prisen som den mest konsentrerte planteeteren gjødsel.

Også for å vite, hvordan bruker du gjødsel?

En av de beste måtene å bruke gjødsel som plante gjødsel er ved å blande det inn med kompost. Kompostering gjødsel eliminerer muligheten for å brenne plantene. Et annet alternativ er å dyrke den ned i jorden før vårplanting, for eksempel om høsten eller vinteren. Generelt er høsten den beste tiden å bruke gjødsel i hagen.

Når bør jeg legge til gjødsel i hagen min?

Søke om lagret eller kompostert gjødsel til ditt spiselige hage 90 dager før høsting hvis de produktene ikke kommer i kontakt med de jord. Søke om 120 dager før planting av rotvekster. Dryss det aldri på toppen av planter, spesielt salat og andre grønne blader.

Anbefalt: