Hva er oppstrøms og nedstrøms i forsyningskjeden?
Hva er oppstrøms og nedstrøms i forsyningskjeden?

Video: Hva er oppstrøms og nedstrøms i forsyningskjeden?

Video: Hva er oppstrøms og nedstrøms i forsyningskjeden?
Video: Skipet ble knust av fergen MV George Prince. 2024, April
Anonim

Som bedriftseier eller driftsleder ansvarlig for produksjonen, forståelse for forsyningskjede er avgjørende for suksessen til virksomheten din. Oppstrøms refererer til materialinngangene som trengs for produksjon, mens nedstrøms er den motsatte enden, hvor produkter blir produsert og distribuert.

Også spurt, hva består nedstrøms forsyningskjeden av?

Nedstrøms forsyningskjedestyring refererer til å koordinere flyten av informasjon og varer med kunder og kunder. Det står i kontrast oppstrøms SCM, som innebærer å koordinere innkjøpsaktiviteter med leverandører.

Man kan også spørre seg, hva er oppstrøms- og nedstrømslogistikk? De oppstrøms del av forsyningskjeden inkluderer organisasjonens leverandører og prosessene for å håndtere relasjoner med dem. De nedstrøms delen består av organisasjonene og prosessene for distribusjon og levering av produkter til sluttkundene.

På samme måte kan du spørre, hva er oppstrøms i en forsyningskjede?

Oppstrøms er den forsyning nettverk av bedriftsleverandører og deres egne leverandører. Alt som kommer inn i bedriften din fra råvarer til ferdige produkter og brukes i det du leverer til kundene dine er i oppstrøms del av din forsyningskjede . Alt materiale i denne elven som kommer inn i byen kommer fra oppstrøms.

Hva er oppstrøms og nedstrøms olje og gass?

Vilkårene oppstrøms og nedstrøms olje og gass produksjon refererer til en olje eller gass selskapets plassering i forsyningskjeden. Oppstrøms olje og gass produksjonen utføres av selskaper som identifiserer, utvinner eller produserer råvarer. Nedstrøms olje og gass produksjonsbedrifter er nærmere sluttbrukeren eller forbrukeren.

Anbefalt: