Hvilke to funksjoner har massemediene for samfunnet?
Hvilke to funksjoner har massemediene for samfunnet?

Video: Hvilke to funksjoner har massemediene for samfunnet?

Video: Hvilke to funksjoner har massemediene for samfunnet?
Video: Mediemakt - Medienes rolle i samfunnet 2024, Mars
Anonim

Dette faktum gir både trykt og kringkastet journalistikk viktige funksjoner som inkluderer å påvirke opinionen, bestemme den politiske agendaen, gi en kobling mellom regjeringen og folket, fungere som en regjeringsvakthund og påvirke sosialisering.

På samme måte kan man spørre seg, hva er de 4 funksjonene til massemedier?

De fire funksjoner av masse kommunikasjon er: overvåking, korrelasjon, kulturell overføring og underholdning. På mange måter fire funksjoner for massekommunikasjon er fortsatt relevante og overførbare til moderne media.

På samme måte, hva er massemedienes fem roller? Dette kan inkludere reklame, markedsføring, propaganda, PR og politisk kommunikasjon.

Når det gjelder dette, hva er hovedfunksjonen til massemedier?

De massemedia tjener flere generelle og mange spesifikke funksjoner . Generelt er massemedia serverer informasjon, tolkning, lærerikt, bonding og avledning funksjoner : Informasjon funksjon . Vi har behov for informasjon for å tilfredsstille nysgjerrighet, redusere usikkerhet og bedre forstå hvordan vi passer inn i verden.

Hva er media og dets funksjoner?

Media er de kommunikasjonsuttak eller verktøy som brukes til å lagre og levere informasjon eller data. De begrepet refererer til komponenter av de masse media kommunikasjonsindustrien, for eksempel print media , publisering, de nyheter media , fotografering, kino, kringkasting (radio og fjernsyn) og reklame.

Anbefalt: