Hva avslører Milgram-eksperimentet om lydighet mot autoritet?
Hva avslører Milgram-eksperimentet om lydighet mot autoritet?

Video: Hva avslører Milgram-eksperimentet om lydighet mot autoritet?

Video: Hva avslører Milgram-eksperimentet om lydighet mot autoritet?
Video: Why Do We Obey Authority? - The Milgram Experiments 2024, April
Anonim

De Milgram -eksperiment (s) på lydighet mot autoritet figurer var en serie sosialpsykologi eksperimenter utført av Yale University psykolog Stanley Milgram . Deltakerne ble ledet til å tro at de hjalp en ikke-relatert eksperiment , der de måtte gi elektriske støt til en «lærer».

Ganske enkelt, hva avslørte Milgrams studier om lydighet mot autoritet?

Milgram sjokkeksperimentet Han gjennomførte et eksperiment med fokus på konflikten mellom lydighet mot autoritet og personlig samvittighet. Milgram (1963) undersøkte begrunnelser for folkemord som ble tilbudt av de som ble anklaget under andre verdenskrig, Nürnberg krigsforbryterrettssaker.

Vet også, hvorfor er Milgram-eksperimentet så viktig? Hva Milgrams lydighetsstudier avslørte fremfor alt var den rene kraften i sosialt press. Blass sier det Milgrams lydighet eksperimenter er viktig fordi de gir en referanseramme for samtidens virkelige tilfeller av ekstrem, destruktiv lydighet.

Spørsmålet er også, hva konkluderte Milgram fra eksperimentet sitt?

Stanley konkluderte Milgram at et flertall av individer vil fortsette å adlyde autoritetspersoner selv om individene mener handlingene er gale eller skadelige for en annen person.

Hva var hypotesen til Milgram-eksperimentet?

Svar og forklaring: The hypotesen om Milgram Lydighet eksperiment var at noen mennesker har egenskaper som disponerer dem for å adlyde autoritet, uansett om det

Anbefalt: