Hva gjorde Coxey's Army?
Hva gjorde Coxey's Army?

Video: Hva gjorde Coxey's Army?

Video: Hva gjorde Coxey's Army?
Video: US attack helos, F-35s and infantry near Ukraine border,ready to strike Russia 2024, September
Anonim

Coxey's Army var en protestmarsj i 1894 til Washington, D. C. organisert av forretningsmannen Jacob S. Coxey som et svar på den alvorlige økonomiske motgang forårsaket av panikken i 1893. Hans " hæren " av arbeidsløse arbeidere ville marsjere til den amerikanske hovedstaden for å konfrontere Kongressen og kreve lovverk som ville skape arbeidsplasser.

Foruten dette, hvorfor var Coxeys hær viktig?

Formålet med marsjen, kalt en "begjæring i støvler", var å protestere mot arbeidsledigheten forårsaket av panikken i 1893 og å lobbye for at regjeringen skulle skape arbeidsplasser som ville innebære å bygge veier og andre forbedringer av offentlige arbeider, med arbeidere betalt i papir valuta som ville utvide valutaen i omløp, Vet også, hvordan påvirket Coxeys hær nasjonen? De Coxeys hær skapte en landsomfattende panikk. De forente stater opplevde en økonomisk depresjon kalt Panic of 1893. Dette resulterte i en protestmarsj fra arbeidsledige arbeidere for å presse regjeringen til å generere jobber.

I tillegg, hvordan var Coxey's Army et vendepunkt?

Kongressen klarte ikke å vedta noen lov om jobbskaping. Coxey og noen få sentrale ledere ble arrestert. Coxeys mars var fortsatt en nøkkel vendepunkt i amerikansk historie. Den økte bevisstheten til millioner av mennesker om behovet for progressiv endring.

Hva ønsket Coxey's Army quizlet?

Sommeren 1894 kom en annen protest til amerikanerne. Radikal reformator Jacob Coxey fra Ohio foreslo at den amerikanske regjeringen ansetter arbeidsledige for å fikse landets veier. I 1894 organiserte han hundrevis av arbeidsløse menn med kallenavnet " Coxeys hær "-å gjennomføre en fredelig marsj til Washington for å appellere for programmet.

Anbefalt: