Hva er prestasjonsorientert lederstil?
Hva er prestasjonsorientert lederstil?

Video: Hva er prestasjonsorientert lederstil?

Video: Hva er prestasjonsorientert lederstil?
Video: Hva er verdien av en prestasjonsorientert organisasjon? 2024, Kan
Anonim

De oppnåelse - orientert leder atferd refererer til situasjoner der leder setter utfordrende mål for ansatte, forventer at de skal prestere på sitt høyeste nivå, og viser tillit til deres evne til å møte denne forventningen.

Dessuten, hva vil det si å være prestasjonsorientert?

Prestasjonsorientering refererer til hvordan et individ tolker og reagerer på oppgaver, noe som resulterer i ulike mønstre av erkjennelse, affekt og atferd. Oppnåelse orienteringer har vist seg å være assosiert med individers akademiske oppnåelse , tilpasning og velvære.

På samme måte, hva er de 4 lederatferdene? House og Mitchell (1974) definerte fire typer lederatferd eller stiler: direktiv , Støttende, Deltakende og Prestasjon (forklart i detalj nedenfor).

I tillegg, hva er en støttende lederstil?

Støttende lederstiler er definert av deres tilnærming til følelser, trening og tid. Støttende ledere tren deretter ansatte til å håndtere problemer selv, etter hvert som de oppstår, stole på lederen når det er nødvendig, men håndtere problemene selv så mye som mulig.

Hva er fordelene med oppgaveorientert ledelse?

De fordel med oppgaven - orientert ledelse er at det sikrer at tidsfrister overholdes og jobber fullføres, og det er spesielt nyttig for teammedlemmer som ikke disponerer tiden sin godt.

Anbefalt: