Innholdsfortegnelse:

Hvordan beregner du absolutt fordel og komparativ fordel?
Hvordan beregner du absolutt fordel og komparativ fordel?

Video: Hvordan beregner du absolutt fordel og komparativ fordel?

Video: Hvordan beregner du absolutt fordel og komparativ fordel?
Video: платье жилетка крючком 2024, Kan
Anonim

Viktige punkter

  1. Produsenten som krever en mindre mengde input for å produsere en vare sies å ha en absolutt fordel i å produsere det gode.
  2. Komparativ fordel refererer til en parts evne til å produsere en bestemt vare eller tjeneste til en lavere alternativkostnad enn en annen.

Spørsmålet er også, hva er forskjellen mellom quizlet med absolutt fordel og komparativ fordel?

Absolutt fordel er evnen til å produsere en vare ved å bruke færre innsatsfaktorer enn en annen produsent, mens komparativ fordel er evnen til å produsere en vare til en lavere alternativkostnad enn en annen produsent (som gjenspeiler den relative alternativkostnaden).

Deretter er spørsmålet, hva er et eksempel på absolutt fordel? Absolutt fordel refererer til en nasjons evne til å produsere et produkt eller en tjeneste billigere enn en annen nasjon. Til eksempel , India har en absolutt fordel i drift av kundesentre sammenlignet med Filippinene på grunn av lave arbeidskostnader og rikelig arbeidsstyrke.

I tillegg, hva er et eksempel på en komparativ fordel?

Komparativ fordel er når et land produserer en vare eller tjeneste for en lavere mulighetskostnad enn andre land. Men varen eller tjenesten har en lav alternativkostnad for andre land å importere. Til eksempel , oljeproduserende nasjoner har en komparativ fordel i kjemikalier.

Hva er fordelene med komparative fordeler?

Komparativ fordel er et økonomisk begrep som refererer til en økonomis evne til å produsere varer og tjenester ved en lavere mulighet koste enn handelspartnerne. En komparativ fordel gir et selskap muligheten til å selge varer og tjenester til en lavere pris enn konkurrentene og realisere sterkere salgsmarginer.

Anbefalt: