Hvorfor er komparativ fordel viktig?
Hvorfor er komparativ fordel viktig?

Video: Hvorfor er komparativ fordel viktig?

Video: Hvorfor er komparativ fordel viktig?
Video: Hvorfor tofaktor autentisering er viktig for din sikkerhet 2024, April
Anonim

Komparativ fordel . Det er å kunne produsere varer ved å bruke færre ressurser, til en lavere mulighetskostnad, som gir landene en komparativ fordel . Gradienten til en PPF gjenspeiler mulighetskostnadene for produksjon. Å øke produksjonen av en vare betyr at mindre av en annen kan produseres.

Også å vite er, hva er fordelene med komparativ fordel?

Komparativ fordel er et økonomisk begrep som refererer til en økonomis evne til å produsere varer og tjenester ved en lavere mulighet koste enn handelspartnerne. En komparativ fordel gir et selskap muligheten til å selge varer og tjenester til en lavere pris enn konkurrentene og realisere sterkere salgsmarginer.

Videre, hva er ulempene med komparativ fordel? Begrensning av teorien om komparativ fordel

  • Transportkostnader kan oppveie enhver komparativ fordel.
  • Økt spesialisering kan føre til stordiskonomier.
  • Regjeringer kan begrense handelen.

Med tanke på dette, hva er poenget med å studere absolutt og komparativ fordel?

Absolutt fordel refererer til den ubestridte overlegenheten til et land eller en virksomhet for å produsere en bestemt vare bedre. Komparativ fordel introduserer mulighetskostnader som en faktor for analyse ved valg av forskjellige alternativer for produksjonsdiversifisering.

Hva er et eksempel på komparativ fordel?

Komparativ fordel er når et land produserer en vare eller tjeneste for en lavere mulighetskostnad enn andre land. Mulighetskostnad måler en avveining. Til eksempel , oljeproduserende nasjoner har en komparativ fordel i kjemikalier.

Anbefalt: