Innholdsfortegnelse:

Hvordan forholder juks og plagiering seg til hverandre?
Hvordan forholder juks og plagiering seg til hverandre?

Video: Hvordan forholder juks og plagiering seg til hverandre?

Video: Hvordan forholder juks og plagiering seg til hverandre?
Video: Hvordan - ikke - at plagiere 2024, April
Anonim

Hva du gjøre når du har et raskt blikk på resultatene hans kalles juks . Plagiering gir bort andres arbeid som ditt eget. Juks er ganske enkelt å bryte reglene (for eksempel av en eksamen).

Spørsmålet er også hvorfor plagiering anses som juks?

Plagiat er uetisk av tre grunner: For det første er det uetisk fordi det er en form for tyveri. Ved å ta andres ideer og ord og late som om de er dine egne, stjeler du andres intellektuelle eiendom. For det andre er det uetisk fordi plagiatøren i ettertid drar nytte av dette tyveriet.

Foruten ovenfor, er det juks å bruke andres notater? For å kutte til poenget, ja, deling notater kan betraktes som akademisk juks . Selv om det ofte skjer uskyldig nok, vurderer noen professorer å gi din notater til en klassekamerat akademiker juks . Selv om en student er sykemeldt, kan en professor sikte begge studentene for noe som kalles uautorisert samarbeid.

Dessuten, hvordan kan du unngå plagiering og juks?

Her er noen andre tips for å forhindre og oppdage plagiat og andre former for juks:

  1. Stol på, men verifiser. Det er mange måter å sørge for at elevene tar sine egne tester og gjør sitt eget arbeid i klassen.
  2. Gjør teknologien til din fordel.
  3. Undersøke eksamensmetoder.
  4. Få alle om bord.

Betraktes kopiering av en annen elevs arbeid som plagiat?

Alle de følgende er anses som plagiat : leverer inn andres arbeid som din egen. kopiering ord eller ideer fra noen andre uten å gi kreditt. unnlater å sette et sitat i anførselstegn.

Anbefalt: